6 Ocak 2010 Çarşamba

UNUTULMADIN ALAN

Dün akşam son bir haftada olanları tekrar gözden geçirmek için haberlere göz attım ve gördüğüm birşey uzun süre düşünmeme sebep oldu... Aslında ne çabuk unutuyoruz?

Ankaragücü'nün Geremi transferiyle ülkemizde de bu ara sıkça ismi geçen Newcastle ve kupa maçında deplasmanda Manchester United'a büyük bir acı yaşatan Leeds United öne çıkan takımlar olarak gözükürken, bütün bu haberler arasında birdenbire hatırladığım bir isim hakkında ufak da olsa yazmak istedim.

Aslında bu isim Newcastle'la, Leeds'in şu andaki tek ortak yanı... ALAN SMITH...

1980 doğumlu ve Leeds United'ın altyapısından yetiştikten sonra, a takımla birlikte fırtına gibi esen genç yeteneğin İngiltere milli takımına çıkışı inanılmaz hızlı olmuştu.

Leeds'i Leeds yapan o başarılı dönemin en önemli yıldızıydı. Hatta Leeds'in Şampiyonlar Ligi'nde İngiltere'de Beşiktaş'a 6 gol attığı maçta gol atamamasına rağmen verdiği paslarla maçın yıldızıydı. O'nu İnönü'de canlı canlı izlemekse büyük şanstı.

Oynadığı topla Manchester United'ın yolunu tuttu ve başarılı da oldu. Ama o hırçın hareketleri Ferguson'un gözünden düşmesine sebep oldu.

2007'den beri Newcastle forması giyiyor ve kaptan olarak sahaya çıkıyor.

2000 yılında geleceğin en büyük yeteneği olarak gösterilen Alan'ı, denk gelen haberler sayesinde hatırlamak biraz canımı sıktı! Gerçi artık şöhreti yok ama eski hırsından ve tatlı çirkefliğinden hiçbir şey kaybetmemiş!!!

Umarım o dönem pırıl pırıl parlayan, Football Manager oynarken bıkmadan usanmadan takımıma transfer etmek için uğraştığım bir zamanların genç yıldızının kariyeri, Darıus Vassel gibi Ankaragücü'nde sürünerek sonlanmaz!!!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder