26 Ocak 2010 Salı

ALMAN PORTAKALI

Bir süredir ilgi alanımda daha fazla yer tutmaya başlayan Bundesliga, enteresan işlere imza atmaya devam ediyor.

Hiç bir zaman bir Premier League, bir La Liga, bir Serie A olamayacaklarını onlar da biliyorlar bilmesine de, yine de pastadan daha büyük pay sahibi olabilmek için son iki üç sezondur farklı bir transfer politikası izliyorlar.

Artık Alman Ligi'nde sadece kendi futbolcularını değil aynı zamanda Avrupa'nın dört bir yanından oyuncuları izlerken, özellikle Hollanda'lı isimlerin ağırlığı hissediliyor.

Son olarak Van Bommel, Van Gaal, Arjen Robben derken Ruud'da Bundesliga'da!

Sezon başındaki transferler ve kadrodaki bolluk sayesinde, forma şansını zora soktuğunu anlayan Nistelrooy bir süredir nereye gitsem diye düşünmekteydi. Sonunda tercihini Hamburg'dan yana yaptı. Yaptı yapmasına da bana biraz garip bir seçim gibi geldi.

Bu kadar popülersin, bu kadar isteyenin var, peki neden Hamburg?

İspanya'da kalmak istiyorum desen, seni istemeyecek kulüp yok! İngiltere'yi özledim desen en kötü Aston Villa'da Blackburn'de oynarsın! Bundan sonra ülkeme hizmet edeceğim desen Ajax'la PSV seni geri mi çevirecek?

Bazen bazı futbolcuları anlamakta büyük zorluk çekiyorum, sanırım fazla şöhret, yığınla para onları fantezi dünyasına doğru sürüklüyor. Aldıkları kararlara bakınca ne kadar anlamsız işlere imza attıklarını görmek pek de zor olmuyor.

Birinin söylemesi gerekir; Alman portakalından hayır gelmez, ALMAN PORTAKALI ÇÜRÜK.

Ruud için hayırlı olsun aldığı karar ama bence büyük başarılarla geçirilmiş bir futbol hayatının gereksiz bir yerde noktalanması olacak bu!

Geriye kalansa sadece cep telefonunla çektiğin Bernabeu fotoğrafları!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder