18 Ocak 2010 Pazartesi

TABELA, RONALDİNHO VE STANDART BLOG YAZARLARI

Haftasonu dişlek arkadaşın attığı üç gol ortalıkta bir şenlik havası estirmiş. Dört sene öncenin en büyük futbolcusunun külleri hafiften ayaklanırken, bizim yazarlar gaza gelmiş.

İtalyan ligini fazlasıyla takip eden ve seven birisi olarak bugün okuduklarım karşısında şaşırmadım desem yaşan olur. Ronaldinho'nun Siena'ya yaptığı hat-trick, geçen hafta Juve'ye attığı iki gol çok mutlu etmiş ortalığı.

Aslında hemen hemen her fırsatta tabelaya göre başlık atan dandik spor gazetelerini ve skorbord yazarlarını eleştirenlerin ne farkı kaldı ki diğerlerinden? Sadece sanal dünyada yazmak mıdır özgünlük?

Büyük yıldız dediğin düşmenin en büyük adayına üç gol atınca değil, takımını şampiyonluğa taşıyınca, kupalarda turlar atlatınca, giden maçları geri döndürünce gerçek yıldızdır!

Eğer haftasonuna göre İtalyan Ligi'ni değerlendirecekseniz yazacağınız ilk kişi Ronaldinho mu olurdu? Standartsanız ve sadece belirli maçları takip ediyorsanız evet! Ama bütün maçlara bir göz attıysanız muhteşem performansları rahatlıkla görebilirsiniz.

Haftanın iki yıldızı var İtalya'da. Birinci tabii ki LUCA!

Geri döndü, hem de ne dönüş. Bütün maç boyunca her pozisyondaydı, bir kaç çok net pozisyonu kaçırdı, pozisyonlar yarattı ve acaba birlikte oynarlar mı diyen kendini bilmezlere cevap veren Vucunic'in iki asistiyle iki gol attı!

Luca Toni hiç şüphem yok ki ikinci yarıda Serie A'da ve Güney Afrika'daki Dünya Kupası'nda İtalya'nın en büyük golcüsü olacak!

Ve haftanın diğer yıldızı Morgan De Sanctis!

Napoli'nin haftalardır devam eden inanılmaz performansının görünmez kahramanı hiç kuşkusuz oydu!

Napoli'nin altmış bin seyirciyle birlikte Palermo'yu rahat yeneceğini düşünenler maç sonunda takımın en önemli silahını ayakta alkışladı.

Galatasaray'da beğenilmeyen, burun kıvrılan Morgan De Sanctis, bir penaltı kurtaran ve inanılmaz golleri çıkartan maça damga vuran futbolcu oldu!

Tabelaya bakıp, diğer maçları takip etmeden, performansları izlemeden bitmiş bir yıldızı göklere çıkartanlar için yazmak istedim bunları. Hala anlatamadıysam bir de şunu okuyun http://golcusansi.blogspot.com/2009/10/fos-galacticos.html

Unutmadan Ronaldinho'nun gerçek yeri Ronaldo'nun, Roberto Carlos'un, Adriano'nun yanıdır, er ya da geç!

1 yorum:

  1. Sayın David Aimes, bu saldırgan tutumunuz hiç hoş değil. Eshefle kınıyoruz.

    YanıtlaSil