19 Ocak 2010 Salı

HAPPY BIRTHDAY ' OLD TRAFFORD '

Yukarıdaki başlıkla, yukarıdaki stad neden farklı diye sormadan önce bir durun, düşünün.

Bugün tarihi bir gün, bugün yine hem Manchester'da hem de adanın dört bir yanında konuşulacak tek konu var o da, büyük derbi!

Manchester'ın iki efsane kulübü City ve United bu kez lig kupası için kozlarını paylaşacaklar City of Manchester stadyumunda.

Her iki taraf içinde bir maçtan daha fazlası bu maç. Alınacak prestijin, atılacak turun dışında ucunda WEMBLEY olan bir maç bu!

Kulüpleri kulüp yapan maddeleri sıraladığınızda nedense hep en sonlarda sayılır stadyumlar. Önce hep başkan, camia, futbolcu, teknik heyet ve taraftarlardan bahsederler. Ama belki de bütün bu saydıklarımın hepsindan daha önemli olan stadlar sessiz sedasız bir köşede dururlar. Mesela bu kupanın finalinin en anlamlı yanı Wembley'de oynamak değil midir? Amaç kupayı kazanmak mı yoksa Wembley'e gidebilmek midir?

İşte siz bu soruları kendinize soradurun, bu akşamki maç için City of Manchester'da taraftarlar toplana dursun, diğer tarafta sessiz sedasız bekleyen bir stad olacak..! OLD TRAFFORD... Nam-ı diğer ' rüyalar tiyatrosu '...

1910 yılında yapılan İngiltere'nin Wembley'den sonra en fazla tanınan stadı tam yüzüncü yaşını kutluyor.

Fazla söze gerek yok yerinizde olsam bir fırsatını bulur özellikle taraftarı olduğunuz takımın stadını bir ziyaret eder ve o stadın boş halini izleyip sessizliğini uzun bir süre dinlerdim.

Böyle önemli bir stada verilebilecek en büyük hediye belki de bir City galibiyeti. İYİKİ DOĞDUN OLD TRAFFORD!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder