1 Ekim 2009 Perşembe

RUSYA'DA 'YALNIZ TÜRK' ve BİR DELİ!

Türkiye’de hakettiği değeri göremeyen ve İtalya’da hakettiğinden fazla değer gören 2 futbolcu Rusya’da karşı karşıya geldi Salı akşamı.

Rubin Kazan – İnter maçı futbol adına pek çok şeyi yaşamamızı sağladı.Örneğin dünyanın en iyi solbeklerinden olan Chivu’nun Gökdeniz Karadeniz tarafından ne kadar aciz duruma düşürülebileceği gibi...

Türk futbolunun en iyi kanat oyuncularından biri olmasına rağmen,kendi ülkesinde pek değer verilmeyen, Trabzon bölgesinde sürekli tenkit edilen,milli takıma alınsa bile ilk 11’de şans tanınmayan bunun üzerine şansını dışarıda denemek isteyip Avrupa’da her kulüpte oynayabilecekken Rusya’nın en ücra köşesinde futbol hayatına devam eden ama yine de bir Rusya şampiyonluğu yaşayan ve Şampiyonlar Ligi'nde performans gösteren biri Gökdeniz.

Salı akşamı verdiğin futbol resitali için teşekkürler Şampiyonlar Ligi’nin ‘yalnız’ Türk’ü!

Rubin cephesinde işler böyleyken,İnter cephesinde henüz futbol hayatının başında olmasına rağmen gereğinden fazla değer verildiğini ve bu yüzdende inanılmaz derecede şımarık olduğunu düşündüğüm ‘super’(bana göre değil) Marıo Balotelli takımını az kalsın yine bir faciaya sürüklüyordu.

Gördüğü kırmızı karttan sonra zaten gününde olmayan takım arkadaşlarını ve kulubünü ne kadar zor durumlara düşürdüğünü hep birlikte gördük.Maçın sonucunun Rubin Kazan lehine 3-4 farklı galibiyetle sonuçlanması gerekirken berabere olması futbolun adaletsizliğinden başka bir şey değildi!

İtalya’da örnek alınabilecek A.Del Piero,Roberto Baggio,Paolo Maldini,Andrea Pirlo gibi muhteşem örnekler varken, Gattuso,Totti,CaZZano gibi delilerin peşinden gitmesi anlaşılır gibi değil.

Belki Mourinho onu kendi karakterine yakın bulduğu için oynatıyor olabilir ama Balotelli’nin kariyerinin Obafemi Martins’den farklı olacağını zannetmiyorum!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder