23 Ekim 2009 Cuma

BİR DERBİDEN DAHA FAZLASI

Avrupa heyecanı sona erdi, artık eve dönüş zamanı.

Sadece Fenerbahçelilerin ya da Galatasaraylıların değil, Türkiye'de futbola ilgi duyan duymayan herkesin beklediği maç Pazar günü Kadıköy'de oynanacak.

Bir tarafta 4 gollü galibiyetli Galatasaray diğer taraftaysa, forvetsiz oynamasına rağmen galip gelebilen Fenerbahçe. Avrupa maceraları ve takımların durumları ne olursa olsun sonuç pek de kestirilemiyor(du) bu maçlarda!

Ama artık durum değişti Fenerbahçe sadece Galatasaray'ı değil, Beşiktaş'ı da derbilerde eli boş gönderiyor son zamanlarda. Özellikle Galatasaray'ın Kadıköy maceraları kabus gibi geçiyor.

Bu derbinin tadı farklı, aroması başka benim için. Kim galip gelirse gelsin, kaç gol olursa olsun, sanırım bu derbinin en heyecanlı yanı birbirine sert giren futbolcular, havada uçuşan kartlar ve sahaya atılan yabancı maddeler... Maç sonrasında ise alıp başını giden,birbirine saldıran beyanatlar, çıkartılan tişörtler, başıboş geyikler...İşte bence Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin tadı budur!

Okuyucular sıkılabilir bu yazdıklarımdan, fair-play'den uzaksın da diyebilirler. Bunların olmadığı bir derbinin, sadece skorun belirlediği bir derbinin tadı tuzu olur mu sizce?
Benim tahminim herkesinkinden biraz farklı, başlığımı çoktan çıkardım tozlu raflardan... Bol kartlı bir derbi olması dileğiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder