8 Ekim 2009 Perşembe

RUH ÇAĞIRMA

Avrupa’nın dört bir yanında liglere ara verilmesi,sezona iyi başlangıç yapamayan takımlar için bulunmaz bir fırsat haline geldi.

Hem patronlar,hem teknik direktörler hem de taraftarlar oturup düşünmeli.

Özellikle bütün dünyanın takip ettiği büyük liglerin büyük kulüplerinde sürekli kötü gidişin çözümleri aranırken,sorunun o kadar da zor olmadığı kanısındayım.

Çözüm basit : RUH ÇAĞIRMA!

Peki hangi takımlar,kimlerin ruhunu çağırmalı?

İspanya’da Real Madrid,Barcelona,Sevilla,Valencia kopup giderken arada kaynayan ve bu sezonun en büyük hayal kırıklığı haline gelen Atletico Madrid örneğin.

Bir şekilde Forlan’ı hayata döndürmeleri gerekiyor.Son yıllarda her ne kadar Aguero’nun yıldızı parlasa da Forlan’sız Atletico’nun tadı hiç olmuyor.Çözüm basit acil Forlan’ın golcü ruhu geri çağrılmalı!

İtalya’da bambaşka bir fiyasko var.Belki de önümüzdeki yıl satışı gerçekleşecek AC MILAN.
O kadar acınacak durumdalarki sanki ne yapsalar olmayacakmış gibi geliyor.Ama çözüm sandıklarından daha basit!

Bundan sadece 3sene önce dünyanın en iyi topçusu olarak gösterilen Ronaldinho’nun akıllı ve golcü ruhunu gri çağırmaları gerekiyor.

Almanya’da ise durum tamamen farklı.En önemli golcülerinden biri olan Podolski’yi küstürüp kaçıran ve tek vuruşların en önemli ismi Luca Toni’yi yedek kulübesine mahkum eden Bayern Münih başarısızlığa mahkum gözüküyor.

Ama çözüm onlar için de çok basit.Luca Toni’nin golcü ruhunu geri getirmek.Aksi halde Toni kendini İtalya’ya götürecek ilk uçağı Münih’e getirtebilir!

Hatta şimdiden devre arası için bomba transferin Toni’nin Milan’a gitmesi spekülasyonunu başlatabilirim.

Ve Türkiye...Herkesin malumu Beşiktaşın durumunu anlatmama gerek yok.Ama çözüm de o kadar basit ki; bişeyler yapılmalı ve acil olarak Nihat Kahveci’nin golcü ruhu geri çağrılmalı.
Hele hele önlerinde Kasımpaşa(!) maçı varken! Beşiktaş’ın kaostan çıkışının tek yolu bu.

Hangi ligde olursan ol,eğer golcülerini formda tutarsan kazanırsın.

Kazanmak için golcülerin ruhlarını kaybetmelerine hiçbir zaman izin verme!

1 yorum:

  1. Yorumlarim siliniyor, yanli baskici medya isbasinda.

    YanıtlaSil