6 Kasım 2009 Cuma

SKORBORD MU?


80'li ve 90'lı yıllarda izlediğim maçları çok iyi hatırlıyorum. Büyük bir merakla sadece oynanan futbolu değil, stadda olan herşeyi fazlasıyla dikkatli bir şekilde takip ederdim.

Özellikle beklediğim anlardan bir tanesi gol olduktan sonra sevincimi yaşarken bir yandan da göz ucuyla skorborda bakardım.

Çünkü beklediğim çok önemli bir an olurdu o tabelanın değişme anı. Skorbordun tam ortasında bir boşluk olurdu ve oradaki görevli eliyle gol atan tarafın tabelasını değiştirir, daha sonra da yeni skoru koyardı. Ters koyduğu anlarda bambaşka skorlar görürdünüz bir anda tabelada.

Büyük bir heyecan olurdu benim için o an.

Sonra hayatımıza dijital skorbordlar girdi, aynı zamanda süreyi gösteren. Daha sonra dijital boyut ilerledi resimler, amblemler hatta reklamlar yer almaya başladı.

Peki ya bugün?

Bugün artık bir Şampiyonlar Ligi maçında kendi maçınızı izlerken, o gece oynanan diğer maçlardaki skorları anı anına ve golü kimin attığını görebiliyor, devre arasındaysa diğer maçların ilk yarı özetlerini izleyebiliyorsunuz.

Belki o 80'lerdeki tabela değişimi heyecanı yok hayatımda ama bu da bambaşka bir heyecan sayılmaz mı?

Peki bu kadar bilgiyi ve görseli gösteren birşeyin isminin sadece 'Skorbord' olması insafsızlık değil mi?

2 yorum:

  1. Kagittan takim sapkasi, davul zurnali lambada tezahuratlar, aninda ishal yapan kofte-ekmek, 8. sinif kagittan mac bileti, full acik stadlar, 60'dan sonra acilan kapilar, ortala yasin ortala bombala sinan bombala gibi edebi degeri yuksek tezahuratlar... Degismeyen tek sey hakemler hala ibine.

    YanıtlaSil