16 Kasım 2009 Pazartesi

MES QUE UN CLUB

Büyük kulüplerle diğerlerini ayıran fark nedir? Bütçeleri mi?... Taraftarları mı?... Başarıları mı?...

Bunların hepsi olabilir, ortadaki en önemli gerçek ise bu kulüplerin büyüklüklerini devam ettirebilmek için sürekli çok çalışmaya devam etmeleri!

Futbol tarihinin değişilmez kulüplerinden Barcelona özellikle son yıllarda istikrarlı bir şekilde başarılara imza atmaya devam ediyor. Bu başarıları gelmesiyle de yetinmeyip yeni başarılar için sürekli bir çalışma içerisindeler.

Özellikle Real Madrid'li taraftarların önemli bir tezi vardır İspanya'da. Tek büyük ve gerçek bir kulüp vardır; o da Real Madrid. Barcelona mı? Sadece bir pazarlama harikasıdır onlar için!

Belki de sırf bu yüzden Camp Nou'de 'Mes que un club' yani 'bir kulüpten daha fazlası' yazar.

İşte o Barcelona bu yıl da önemli başarılara imza atabilmek için o muhteşem kadrosunu, 'bir kadrodan daha fazlası' haline getirebilmek için yoğun bir uğraş veriyor!

Devre arasında sene başında Real'den yedikleri transfer gollerinin telafisini sansasyonel transferlerle gölgede bırakmayı planlıyorlar.

Bunlardan en önemlisi eski bir Real'li Robinho.

Artık transfer neredeyse kesinleşti gibi. Robinho'nun Barca'yı ne kadar istediğini sağır sultan bile duydu. E tabi İspanyol basını da bu ilgiyi geri çevirmeyip formayı Robinho'nun üstüne geçiriverdi. Hem de 7 numarayla birlikte.

Peki Barca'nın bombaları bu kadar mı? Tabii ki hayır. Devre arasında Cesc Fabregas'da Camp Nou'da olucak. Transfer o kadar netki; Yaya Toure ve Bojan Arsenal'e giderken, Cesc ülkesinin yolunu tutacak.

Bütün bunların sonucunda 4-3-3 oynayan Barca'nın orta sahasının Xavi-Fabregas-İniesta, forvetlerinin de Robinho-İbrahimovic-Messi olacağını düşünmek insanı şimdiden heyecanlandırıyor.

Bu transfer gollerine Real'in de sessiz kalamayacağını düşünürsek; ortalık Ocak'da çok fena karışacak.

1 yorum: