1 Aralık 2009 Salı

ZATEN OLAMAZSIN

Dün akşam bir süredir ortalıklarda gözükmediği için rahat ettiğimiz Bülent Uygun yeniden televizyon ekranlarındaydı. Hem de NTV'de prime timeda.
Sivasspor'la yakaladığı iki senelik şöhretin verdiği rahatlıkla bol keseden hayallerini aktardı ekran başındakilere.
Bütün konuştuklarının içerisinde bir tanesi vardı ki bugün NtvSpor'da başlığa taşınmış; 'Türkiye'de FERGUSON olunmaz!'.
Bu nasıl bir bilgi birikimidir, bu nasıl bir dünya görüşüdür inanılır gibi değil. Bahsettiği kişi Alex Ferguson... Yani dünya futbol tarihinin belki de en kariyerli teknik direktörü. Belki de türünün tek örneği... Bir teknik direktör değil bir ilah! Ve bu ilahın Türkiye dışında herhangi bir yerde olunulabileceğini savunuyor.

Bülent Uygun konuyu anlamamış, kavramamış, konudan uzak. Tıpkı yurt dışındaki gazetelerin internet sitelerinden kopya haberleri sayfalarına taşıyan blogcular gibi Dünya çapında birilerinden bahsedince prim kazanacağını zannedenlerden.

Alex Ferguson olamazsınız... Alex Ferguson başka birşeydir, anlatamazsınız.

Hadi bıraktım Ertuğrul Sağlam'ların, Rıza Çalımbay'ların Beşiktaş'lardan, Bülent Korkmaz'ların Galatasaray'lardan, Rıdvan Dilmen'lerin Fenerbahçe'lerden gönderilmesini; Mourinho'lar Chelsea'lerden ayrılırken, Ancelotti'ler Milan'larda tutunamazken, Scolari'ler Özbekistan yolunu tutarken, Del Bosque'ler Real Madrid'lere veda ederken hangi biri 'burada Alex Ferguson olunmaz' dedi?
Futbolculuk zamanında kendi oynadığı takım tribünlerinde bile yeterince sempatik bulunmayan birisi için sadece rüyada görülebilecek bir hayalin, gerçekleşmeyecek olması bu ülkenin suçu mudur?

Geçen yıl yedek kulübelerini tekmeleyen, camlarını kıran, maç sonu hakemlerin üstüne yürüyen ve bu sene de Sivasspor'u bu hale getirip, gemi batmadan kaçıp giden biri bu ülkenin futbolu için koca bir soru işareti değil midir?

Anlamadığım olaysa Ertuğrul Sağlam'ın, Rıza Çalımbay'ın, Ziya Doğan'ın, Raşit Çetiner'in, Bülent Korkmaz'ın, Ersun Yenal'ın kuyularının ilk fırsatta kazıldığı bu ülkede nedir bu Bülent Uygun desteği?

Alex Ferguson mu?... ZATEN OLAMAZSIN!

3 yorum:

  1. dün akşam yarım yamalak ben de yakaladım kendini ntvspor spor aşkı programında. allah dedim yine çıkmış ekranlara, neler yumurtlayacak?
    fazla dayanamadım kapattım kanalı. ps3 te bir oyun var modern warfare 2 diye, onu tercih ettim.
    bülent uygun maalesef ki fazlasıyla şişirilmiş, egosu yükseltilmiş durumda.
    sürekli parasız ya da kısıtlı bütçe ile gelinen yerler, türkiye'de yapılmayanı yapmalar, medyanın başarıyı ve başarısızlığı uzun vadeli değil anlık değerlendirmeleri ile bülent uygun hak etmediği bir saygıyı görüyor.
    hak etmediği derken başarılarını küçümsemek değil niyetim (-ki başarısı ikinci olmaktır. önemli olan saman alevi gibi parlamak değil devamlılığı sağlamaktır) boyundan büyük laflar edip, ezilen edebiyatı yaparak, kimi zaman medyaya, kimi zaman hakemlere sonuç olarak kendisi dışındakilere kabahat bulmasından antipatik olmuştur.
    bu alex ferguson ile ilgili geçenlerde mustafa denizli yorum yapmış, akşam gazetesi bunu çarpıtmış üzerine de metin tükenmez yine ntvspor'da (radyo) konudan bahsetmiştir. bununla ilgili bir yazı da http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=17350921 adresinde mevcuttur.

    YanıtlaSil
  2. Pirim değil prim olacak imlaya dikkat edelim koskoca yazarsın

    YanıtlaSil