3 Aralık 2009 Perşembe

BU HAFTA İTALYA

Geçen hafta 'El Clasico'nun ateşi tüm dünyayı sararken, zaten İngiltere ve İspanya'nın gölgesinde kalmış Serie A'nın iyiden iyiye popularitesi sekteye uğradı.

Tıpkı formsuz bir dönem geçiren topçuların yeniden açılması gibi, belki de Serie A için de yepyeni bir başlangıç olabilir bu hafta...

Neden mi?

Çünkü bu hafta tıpkı iki hafta önce bizim ligde olan durumun aynısı İtalya'da olacak. Hatırlarsınız '7' puan farkla önde giden Fenerbahçe, deplasmanda Beşiktaş'a konuk olmuştu. Beşiktaş yenilse puan farkı '10'a çıkacak ve çok büyük bir yara alacaktı; ama olmadı!

İşte bu hafta çizmede de böyle bir durum var. Lider İnter deplasmanda tıpkı Fenerbahçe gibi siyah-beyazlı bir ekibe, Juventus'a, deplasmanda konuk olacak ve tıpkı iki hafta önceki Fenerbahçe gibi İnter'de '7' puan farkla önde!

İşte tam burda işin içine Turk medyası girebilir; yaygaralar kopartılabilir. İnter yenerse bu iş biter fark '10' olur sonra kapanmaz bu fark! Ya da 'Bu Juventus'un son şansı' naraları atılabilir!!!

Ne Juve yenilse dağılır, ne İnter yenerse şampiyon olur. Kaldı ki Barcelona ve Fiorentina maçlarında izlediğimiz formsuz İnter'in, Torino'dan üç puanla dönebileceğini zannetmiyorum. Hele hele adamım Alessandro yine, yeni, yeniden onlara bilenmişken! Juve yener, işler karışır!

Seria A'nın parlayacak olmasının iki ayrı nedeni daha var bu hafta!

Dünya'nın en kanlı bıçaklı derbilerinden, bir galibiyetten çok daha farklı anlamlar taşıyan bir maç; Roma - Lazio!!!
Her ne kadar Lazio çok formsuz bir sezon geçirse, Totti gollerine devam etse de, bu maç Roma için hiç kolay olmayacak! Bol kırmızı kartlı, olaylı bir derbi Serie A'yı günlerce gündemde tutabilir!!!

Ve son olarak Milan - Sampdoria maçı. Biri ikinci, diğeri dördüncü ve rakipleri birbirleriyle oynayacaklar. şöyle bir düşünsenize hem Milan, hem de Sampdoria için sadece üç puanlık bir maç olabilir mi bu?

Premier League ve La Liga'nın fanatiği blogcuları Serie A'da görebilmek dileğiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder