21 Aralık 2009 Pazartesi

ATAMADIĞIN İÇİN BEŞİNCİSİN

Ligde ilk yarıyı geride bıraktık. Sezon başında şampiyonluk yarışı için ' sadece ikisi kapışır' denilen Fenerbahçe lider ve Galatasaray ikinci. Bursaspor ve Kayserispor enteresan şekilde başarılı olurken, büyük paralar harcayan Beşiktaş beşinci sırada... Peki aslında gerçek sıralama böyle mi olmalıydı ?
Bence kesinlikle hayır!

Tabela yorumcusu olup maç sonucuna göre değerlendirme yapanlar bu seferde eminim puan tabelasına göre yorumlar çıkaracaklardır.

Gözünüzün önüne kadroları getirin, performansları getirin. Sekizde sekiz yaparak lige başlayan, aslında şansıyla kazanan Fenerbahçe'nin maskesi sonradan düşmüştü. Muhteşem başlangıç yapan Galatasaray'ın aslında defansının ne kadar döküldüğü sonradan kabul gördü. Bütün bunların arasında ilk beş altı hafta sonunda yerden yere vurulan, medyanın kışkırtmaları sonunda sadece rakiplere değil kendi taraftarına karşı savaş veren Beşiktaş!

Transferleri yerden yere vurulan bir takımın oyuncuları nasıl olurda sürekli örnek gösterilir? Bugün ne kadar yorumcu varsa hepsi savunmalara örnek verirken beğenilmeyen Sivok'u, maliyeti yüksek gösterilen Ferrari'yi, önümüzdeki uzun yıllarda Türk futboluna damga vuracak İsmail'i göstermiyor mu?

Bugün ne kadar yorumcu varsa hepsi orta saha örneklemesi yaparken Ernst-Fink ikilisinden bahsetmiyor mu?

Ama işin içinde biraz şans olmalı... Herşeye rağmen potaya girmeyi başarmış takımın başındaki Mustafa Hoca aslında haklıydı, ilk yarı lider bitmeliydi!

Şöyle bir bakın Beşiktaş ne garip puanlar kaybetmiş... Belediye'ye ne goller kaçırdırdın berabere bitti, Gençlerbirliği'ni elinden kaçırdın berabere bitti, Antep'e karşı doksanıncı dakikada topun direkten döndü yine beraberlikle yetindin, Galatasaray'a karşı o kadar pozisyon kaçırdın Rüştü maçı ikram etti, Kayseri'ye karşı tek pozisyonla maçı verdin ve daha sonraki Diyarbakır, Manisa ve Bursa maçlarında da aynı senaryo...

Tek sorun beceriksizlik mi? Bazen yanınızda futbol şansı da olmalı. Galatasaray ve Fenrbahçe'nin ikişer forvetli kadrolarına karşı Bobo, Nobre, Nihat, Holosko,Batuhan'ın varken ve bu kadar da pozisyona giriyorken bu kadar az gol atmak beceriksizlik olamaz!

İkinci yarı farklı olacak, ikinci yarı bence bambaşka ve her maçı bol gollü bir takım olacak.

Kim ne derse desin bu kadar kaosa rağmen hala ayakta ve yarışta olmayı başarabilen bir takım neden sezonu yine şampiyon tamamlamasın ki?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder