19 Ocak 2011 Çarşamba

TT ARENA'NIN ALİ SAMİ YEN 'KOMPLEKSİ'

Ortalık toz duman...

Kırk yıllık Galatasaraylıları bile stada almayacağını açıklayan bir başkan, Galatasaraylıların bir allah kuruşu yoktu orda diyip aba altından en büyüğünden sopa gösteren bir başbakan ve Galatasaray'ın acizliğinden bahseden bir 'inşaat ustası'!!!

Bütün bunların arasında aslında pek de konuşulmayan, gözardı edilen daha doğrusu arada kaynayan bir durum var.

Adnan Polat basiretsizliğiyle Türk Telekom'un yani devletin parası arasında ezilmiş bir konu bu!

Stadın isminin yol açtığı belirsizlik aslında.

Stadın açılacağı haftaya kadarki süre içerisinde lokasyonun isminin 'Aslantepe' ve stadın isminin ' Türk Telekom Arena' olmasında herkes hem fikirdi!

Ancak ne olduysa geçen hafta oldu.

K
ulübün önde gelenlerinin Adnan Polat'ı haklı ve yerinde uyarmasıyla Ali Sami Yen ismi bir şekilde monte edildi olaya.

Tam bu nokta da belirsizlik isyan bayrağını açtı.

Şu anda herkesin dilinde haklı olarak ' Ali Sami Yen Spor Kompleksi' adı var.

Yani aslında oraya bir şekilde ismini veren, parayı akıtan Türk Telekom birden bire konunun dışında kalmış durumda.

Diğer taraftan da ' Aslantepe' ismi de birden bire üçüncü, hatta başbakanın son açıklamalarıyla dördüncü plana itildi.

Başbakan'ın en son kullandığı 'Seyrantepe' ibaresi, ' orayı daha size vermedim, gelip yalakalık yapmazsanız da oranın ismi nah Aslantepe olur' edasından sonra, bu isim de pek anılmayacak gibi duruyor!

Başbakan'ın ıslıklandığı ya da yuhalandığı ilk olay mı sanki bu? Basketbol Şampiyonası ödül törenini ne çabuk unuttunuz? Peki taraftarlara 'nankör' diyen Egemen Bağış Olimpiyat Stadı'nda U2 konserinde Bono'nun yalakalığı sonrası nasıl yuhalandığını ve Bono'nun nasıl çark ettiğini ne çabuk unuttu?

Özellikle bu son yaşananlardan sonra taraftarın daha fazla Ali Sami Yen ismine tutunacağını düşünürsek, bu toz bulutu arasında en büyük kazığı yiyen tarafın Türk Telekom olduğunu söylemek sanırım yanlış olmaz!

İşte tam bu noktada da işin içerisine vizyon meselesi giriyor.

Stad yapımı sırasında sadece isme yüklenen Türk Telekom tarafında da bu işi yürütenlerin bir şekilde sorgulanması gerekmez mi?

Çünkü koca stada ismini veren bir marka sadece stad girişindeki yazıyla anılacaksa ortada büyük bir sıkıntı var demektir.

Gözünüzün önüne Avrupa'nın her türlü stadını getirin.

Ya da İngiltere'de O2 Arena'nın, Almanya'da Allianz Arena'nın Dünya'ya yarattığı etkiyi şöyle bir düşünün!


Onca oturma düzeni içerisinde sizce hangi stadyumda bir kulübün ya da kulübün sponsorunun logosu, yazısı koltuk renkleriyle tribünlerde yerini almadı?

Açılıştan önceki onca basın olayı içerisinde stad gezdirilirken tribünlerde koskoca TT ya da GS logosu olsa, 1905 ya da Arena yazsa büyük bir etki yaratılamaz mıydı?

Sonuçta koltuklar döşendi, tabelalar asıldı ve her şeyin üstüne Galatasaray Liselilerin attığı 'haklı' gol geldi; Ali Sami Yen Spor Kompleksi!

İleride TT'nin adının dillerde yer etmeyeceğine eminim ama şimdilik mekan Ali Sami Yen Spor Kompleksi TT Arena olarak anılsa da, ne olacak bu TT ARENA'NIN ALİ SAMİ YEN 'KOMPLEKSİ'?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder