7 Ocak 2011 Cuma

ŞİMDİ NEREDELER?

Türk futbol tarihindeki en önemli üç başarıdan biridir Euro 2008'deki yarı final!

Ve diğer iki başarıda olduğu gibi yani Galatasaray'ın Uefa kupasını alması ve Dünya Kupası üçüncülüğünde olduğu gibi, Euro 2008 başarısından sonra ülke futbolu ve futbolcusu yerle bir oldu.

Aslında açıklaması çok kolay, alışmadık yerde başarı durmuyor!!!

Bugünlerde büyüklerin geçirdiği bunalım, futbolcuların basiretsizliği ve belki de en önemlisi taraftarın memnuniyetsizliğinin altında yatan en önemli sebep Euro 2008 başarısıdır!

İsviçre ve Avusturya'ya giderken hazırlık dönemi pek bir ağır geçmişti hatırlayın.

O sene Amerika'dan getirilen özel fizyoterapistler ve kondisyonerler eşliğinde bir ay boyunca inanılmaz bir yükleme yapıldı futbolculara.

Zaten kupa sırasında ve kupadan hemen sonra da bir çok futbolcu geçirdikleri ağır sakatlıklar sebebiyle uzun bir süre sahalardan uzak kalmıştı...

Peki ama hala popülerliklerini korumalarına rağmen bir türlü yeşil sahada göremediğimiz ya da görsek de oyunuyla bizi tatmin etmeyen bu 23 futbolcuya ne oldu?

1- Rüştü Reçber : Turnuvadan sonra da hatalı çıkışlar yapıp, aynı golleri yemeye devam etti. Son bir buçuk sezondur Beşiktaş'da sadece kadroda bulunup sakat olarak maaş almaya devam ediyor.

2- Servet Çetin : Her geçen gün Galatasaray taraftarının gözünden düşen, sezon başında Marsilya'ya gitmeyi beceremeyen, yüzünden maske eksik olmayan ve performansı her geçen gün düşen defansın kırılmış bel kemiği!

3- Hakan Balta : Tam da sol bek ona emanet derken, o da gözden düştü. Galatasaray'ın formasını kaptırmayan ender oyuncularındandı ama o da son bir buçuk sezondur ortalıklarda yok.

4- Gökhan Zan : Tam bir fiyasko! Euro'ya Beşiktaş'lı gitmişti şimdi ise Galatasaray'lı ama gelin görünki hala sakat ve oynadığı maç sayısı ancak bir elin parmakları kadar...

5- Emre Belözoğlu : Kürkçü dükkanına yani ülkesine döndü. Fenerbahçe'de ilk sezonu boşa geçirdi. İkinci sezon toparlasa da psikolojik olarak bittiğini gösterdi. Hala da akıllanmış değil.

6- Mehmet Topal : Belki de kadronun en akıllısı çıktı. Euro'dan sonra kendisini isteyenleri bir sene oyalasa da Valencia'ya giderek hem hayatının hem de kariyerinin hareketini yaptı; umarım geri gelmez!

7- Mehmet Aurelio : Betis'e resmen kaçtı! Betis küme düştü oradan da kaçtı! Beşiktaş'a geldi, şu an para saçan başkanın piyango kazanmış futbolcularından olarak yan paslarla kazanıyor!

8- Nihat Kahveci : Euro 2008'deki efsane golü hala aklımızda. Hırvatistan maçında bir köşe vuruşunu kullanırken sakatlandı. O sezonu sakat geçirdi. Döndüğü Beşiktaş'da da yarım sezon sakattı kalan yarım sezonu da yuhalanarak geçirdi! Bu sezon yine yok yine yok!

9- Semih Şentürk : Turnuvanın en çok prim yapan futbolcularındandı. Ama belki de kendine en çok yazık eden isim oldu. Torino'ya gidip Juve forması giymek yerine Fener'de yedek oturdu...

10- Gökdeniz Karadeniz : Turnuvadan sonra Rusya'ya gitti. İlk sezon şampiyonluk yaşasa da milli formayı bir daha göremedi. Hala Rusya'da olduğu sanılıyor!

11- Tümer Metin : Euro 2008 kadrosunda olması zaten tartışmalıydı. Pembe teskere için yapmadığı kalmadı, Yunanistan'a sığındı. 21 günlük askerlik için gurbet ellerde takılıp Ferrari çarpıştırıyor...

12- Tolga Zengin : Neden kadrodaydı bilinmez. Hala Trabzon'un kalesini almayı beceremedi. Yakında Akçabat Sebat ya da Karabükspor'a transfer olursa şaşırmayın...

13- Emre Güngör : Turnuvada sakata gelenlerdendi. Şimdiyse Antep'de. Gözden düştükçe düştü ve Anadolu'nun yolunu tuttu.

14- Arda Turan : Gençti o zaman pırıl pırıldı. Abileriyle geçirdiği iki ay ona yetti. Artık o da bir kabadayı, o da bir müzmin sakat, o da bir kendine yazık eden yetenek! Edirne'nin dışına çıksa da boyunun ölçüsünü görsek!

15- Emre Aşık : Efendice futbolu bıraktı. Mehmet Topapl'la birlikte kariyerindeki en doğru kararı veren kişi.

16- Uğur Boral : Turnuvadan sonra görene aşk olsun. Geçenlerde Fenerbahçe'nin mağlup olduğu kupa maçında bir denk geldim, onun dışında gören bilen?

17- Tuncay Şanlı : İngiltere yollarını aşındıran her seferinde transfer olduğu kulüp için 'o kulüp bir basamak' denilip bir türlü Arsenal'e, Liverpool'a transfer olamayan futbolcu! İngiltere'de hem oynadı hem yattı...

18- Colin Kazım Richards : Büyük bomba, el bombası, hem rengi de benziyor! Turnuvadan beri oynamamasına rağmen Fenerbahçe kadrosunda bulunup banka hesaplarını dolduran, bütün alacaklarını tahsil edip kulüpten ayrıldıktan sonra kelepçeyi hem de en güzel yerinden Galatasaray'a takmış futbolcu-alemci...

19- Ayhan Akman : Kadroya Terim torpiliyle girip, sonrasında Galatasaray'da emekliliğini bekleyen, Hagi sayesinde son üç beş maçta görev alan Türk futbolunun sevilmeyen yüzü...

20- Sabri Sarıoğlu : Kısaca Sabrinho! Her defasında Avrupa kulüplerinin dikkatini çeken ama bir türlü vizesi çıkmadığı için gidemeyen futbolcu. Kendi kulübünün belki de en sevmediği topçu. Tıpkı İbrahim Üzülmez'in geçtiği buhranlı yılları yaşamakta, korkum odur ki 12. yılında Cimbom tribünleri onu bağrına basacak!

21- Mevlüt Erdinç : En çok gelişme kaydeden oyuncu. Psg'ye transfer oldu ve başarılı şekilde oynamaya devam ediyor. başarılı oldukçaysa milli takımdan uzaklaştı!

22- Hamit Altıntop : Turnuvadan sonraki sezonu bol bol sakatlıkla geçirdi. Bayern'le sezon sonu sözleşmesi bitiyor ve mukavele de pek yenilenecek gibi gözükmüyor.

23- Volkan Demirel : Hala Fenerbahçe'nin kalesinde. Hala antipatik ve hala yurt dışından teklifler olmasına rağmen buralarda geziniyor. Alternatiflerinin çoğalmasıyla Milli Takım'daki yerini kaptırmaya başladı, tehlike çanları onun için fena halde çalıyor!

Teknik Direktör Fatih Terim : Genelde panellerde, Bodrum'da ve Acun'la orda burda takılıyor. Turnuva sırasında yurtdışından bir çok teklif olmasına rağmen gidemeyen, Milli Takımı da Dünya Kupası'na götüremeyen imparator. İmparator ama bize, dışarıya değil!


İşte 2008'in hikayesi peki kahramanları ŞİMDİ NEREDELER?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder