13 Eylül 2010 Pazartesi

FARK BAŞLADI

Büyük bir değişim var Beşiktaş'da.

Ve bu değişim başarıyla tamamlandığı takdirde çok farklı bir tablo göreceğiz.

Önce olanlardan başlamak gerek.

Geçen sezonun en çok çile çektiren, her maçta taraftarını stresten öldüren, gol atmaktan aciz, pozisyon bile bulamayan takımını hatırlayanınız var mı? Daha doğrusu hatırlamak isteyeniniz?

Koskoca bir sezonda tek olumlu maç 3-0'lık Fenerbahçe maçı değil miydi Manchester United Old Trafford'da mağlup edilmesine rağmen?

Bir de bu seneye bakalım.


Forvetler aynı forvetler, orta saha(Guti ve Q7 hariç) aynı adamlar ve defans aynı defans...

Peki ne değişti derseniz cevap çok basit; anlayış!

Schuster'in oynatmaya çalıştığı ve futbolcuların da yavaş yavaş ayak uydurmaya başladığı sistem tam anlamıyla oturduğunda bu sezon güçlü takım sayısının çoğalmasına rağmen kolay bir şampiyonluk olur gibi duruyor.

Helsinki, Karabük ve takım oturduğunda çok can yakacak Ankaragücü'ne 4'er atmak, attığından fazlasını kaçırmak pek de kolay olmasa gerek.

Bu arada defans çok önde, arkaya atılan toplar can yakacak diyenlere katılmakla birlikte Schuster'in de Porto'ya, Fenerbahçe ya da Galatasaray'a karşı daha da önlemli olacağını da belirtiyim.

FARK BAŞLADI ve galiba açılmaya başlayacak.

Özellikle de Fenerbahçe ve Galatasaray'ın durumu yürek burkarken...

*** Ufak bir not: Cumartesi akşamı maç devam ederken basketbol milli takımına tezaharutlarıyla destek olan, maç bitince de staddan çıkmayıp dev ekranda coşkuya ortak olan 30bin taraftara tebrikler. İnönü'de basket maçı da izledim ya ölsem de gam yemem...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder