28 Eylül 2010 Salı

CLASS OF '95 !

Bugünün önemini zaten belirtmiştim, Ajax - Milan maçı günün olayı...

95 yılındaki maç hala hafızaalrdayken, o yıl Ajax'a Şampiyonlar Ligi kupasını kazandıran ekibin şimdi neler yaptığına bir bakalım...

1- Edwin Van Der Sar : 2008'de bir final daha kazandı. Premier League'de en uzun süre gol yemeyen kaleci ünvanı hala onda. Tabii ki Manchester United'ın da hala bir numarası!

2- Michael Reiziger : Ajax'dan sonra Barcelona, Middlesborough ve Psv gördü, 2007'de emekli oldu hala tadını çıkarıyor.

3- Danny Blind : 1999'da emekli oldu. Şu anda Ajax Futbol Direktörü.

4-Frank Rijkaard : Emekli olduktan sonra Barcelona'yla teknik direktör olarak iki Şampiyonlar Ligi kupası daha kaldırdı. Şu an Galatasaray'ın bir türlü beğenilmeyen teknik direktörü.

5- Frank DeBoer : Finalden sonra bir türlü işleri iyi gitmedi, yolu onun da Galatasaray'dan geçti. Şu an hem Ajax'ın, hem de Hollanda milli takımının koçlarından.

6- Clarence Seedorf : 95 finali en çok ona yaradı. Kupadan sonra Sampdoria, Real Madrid, Inter ve Milan formaları giydi ve devam ediyor. Şampiyonlar Ligi kupasını üç ayrı takımla kaldıran tek futbolcu!!!

7- George Finidi : Finalden sonra kariyeri pek de parlak değil. Önce Betis, sonra Ipswıch derken 2004'de Mallorca'da nokta koydu.

8- Edgar Davids : Öncelikle şunu söylemem gerek, hastasıyım :) 95'den sonra Juve, Barca, Inter, Tottenham ve Ajax yaptı, 2008'de bıraktı.

9- Ronald DeBoer : İşler onun için de pek iyi gitmedi kupadan sonra. İnsan tabii ikizi ne yaprsa o!

10- Jarı Litmanen : Ne denirki süper adam. Ajax'ın Beşiktaş'ı 4-0 yendiği maçta İnönü'de Liiiitmaanennnn sesleri yankılanmıştı stadda. Barca ve Liverpool'dan sonra Ajax'a geri döndü. Hala ülkesinde Lathi'de veteranlık yapıyor!

11- Marc Overmars : Müthiş bir isim. Ajax'dan sonra, Arsenal ve Barca yaptı. Hatta İnönü'deki 3-0'lık Beşiktaş galibiyetinde Deli İbrahim' karşı oynadı. Futbolu resmi olarak 2004'de bıraktıktan sonra 2008'de Hollanda alt liglerinde Go Ahead Eagles'la kendini tatmin etmeye devam ediyor.

12- Kanu : Kalbi delik adam! O da İtalya'nın yolunu tutup bir Inter forması giydi. Sonra Arsenal, Portsmouth derken halen İngiltere'de takılmaya devam ediyor.

13- Patrick Kluivert: 95 finalinde golü atan, kupayı kazandıran topçu. Milan, Barcelona, Newcastle, Valencia, Psv derken 2008'de Lille'de futbolu bıraktı. Büyük gezgin!!!


Buyrun size CLASS OF 95' !


Final Copa de Europa AJAX-MILAN 1-0 1995
Yükleyen robertomaspa. - DiÄ�er spor ve ekstrem spor videolarına göz at.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder