7 Ocak 2013 Pazartesi

ZEKİ, ÇEVİK, AHLAKSIZ

Hafta sonumun önemli bir kısmı da FA Cup maçlarıydı.

Özellikle West Ham - Manchester United ve Swansea - Arsenal maçlarının tadı başkaydı.

Ama bir maç vardı ki sinirlerimi epey bir uğraştırdı.

Premier League'in bahtsız bedevi takımı Liverpool yine talihsiz bir olayla karşı karşıya geldi.

Karşınızda sizden kat kat daha zayıf bir takım var, sürekli gol pozisyonuna giriyorsunuz ama bütün bunlar size yetmiyor ve haftalarca ırkçılık sebebiyle ceza almış futbolcunuz Luis Suarez topu ceza sahasında eliyle kontrol edip golünü atıyor ve dönüp Mansfield taraftarına dönüp elini öpüyor.

Bazı futbolculara bazı durumlarda video görüntüleriyle ceza verildiği günümüzde, futbolda Fair-Play ruhunu yaşatmaya çalışan Fifa ve Uefa ne zaman bu konuda ceza kesmeye başlayacak merak ediyorum.

Bir futbolcu kendini yere attığında evet hepimiz sinirleniyoruz, hakem de bunu yiyebiliyor. Böyle durumlarda kendini yere atan futbolcuya ne kadar kızsam da, bu yere atışı süzemeyen ve penaltı çalıp bu yere atmayı ödüllendiren hakemlere daha çok sinirleniyorum, örneğin dün akşam Barcelona - Espanyol maçında Cesc Fabregas'ın kendini yere atması gibi.

Ama beni esas çileden çıkaran Luis Suarez gibi ZEKİ, ÇEVİK AHLAKSIZ futbolcular!

Hem elinle topu kontrol ediyorsun hem hakeme bunu yediriyorsun, hem de dönüp seyirciye karşı elini öpüyorsun. Ve haftalarca ırkçılıktan ceza almış bir futbolcu olarak, sana ceza verenlere 'az bile cezalandırmışız' dedirtebiliyorsun!

Günler gelir geçer, bu devran mutlaka döner, ve bir gün 'böyle bir futbolcu vardı Liverpool'da, nasıl bilirdiniz?' diye sorduklarında herkesin küfürlerle andığı bir isim olursunuz, hatta şimdiden olmayı kabul etmişssiniz demektir.


Bazen bazı kulüplerde Gerard gibi muhteşem iyi örnek futbolcular olurken, aynı takımda Luis Suarez gibi muhteşem kötü örnekler de olabiliyor!

2 yorum:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=Ja1KR0kFsxI

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehehe güzelmiş bu, her futbolcunun az da olsa yaptığı bir şey bu, ama yukarıda da dediğim gibi buna kanan ya da bunu cezalandırmayan hakemlerde hatayı daha büyük görüyorum. Esas takıldığım noktaysa eliyle topu alıp, sonra taraftara elini gösterip öpenlere...

      Sil