21 Ocak 2013 Pazartesi

NEYİN VAR WESLEY?

Bir büyük transfer sonuçlandı dün akşam.

Sadece ülkemizde değil yanı zamanda gezegendeki en büyük isim transferini gerçekleştirdi Galatasaray!

Kariyerinde sayısız başarı olan Wesley Sneijder, özellikle 2010 yılındaki İtalya şampiyonluğu, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ve Dünya Kupası Finali'ni oynama başarısıyla ne kadar değerli bir futbolcu olduğunu bir kez daha kanıtlamıştı!

Ama ne olduysa her şey 2010 Haziran'ında Jose Mourinho'nun ayrılıp Real Madrid'e gitmesiyle başladı.

İnter'den ayrılırken başta Materazzi olmak üzere bir çok futbolcunun üzüntüye boğulduğu sıralarda Wesley Sneijder için de Madrid dedikoduları başlamıştı.

Uzunca süren dedikodulardan sonra beklenen olmadı ve Wesley Milano'da kaldı!

2010-2011 ve 2011-2012 başarısız sezonlarının ardından, bütçesel küçülmeye giden İnter'de kendi bütçesini korumak için futbol oynamamayı göze aldı!

Bu gibi durumlarda böylesine büyük futbolcuların en önemli davranışlarından biri bu değil midir her zaman?

İşin enteresan tarafı Dünya Kupası'nda en fazla gol atan futbolculardan biri olmuş Wesley'in 2009-2010 sezonunda kaleye maç başına şut oranı 2.42, fakat 2010-2011'de 3.38 kaleye şut oranı ve 2011-2012'de 3.80! Yani 2010 sezonu itibariyle kaleye şut oranı artarken Mourinho'nun ayrılmasından sonra sadece 5 gol atmış!!!

Paralarından taviz vermezler, nasılsa onları büyük kulüpler ve paralar her zaman bekler, transfer nasılsa her an mümkündür!

Biz bu senaryonun hayata geçmiş halini 27 yaşındaki Quaresma'da izlemiyor muyduk son 6 aydır?

Gide gide hala daha ismini hatırlayamadığım bir çöl takımına sadece para için transfer olmadı mı Ricardo?

Nasılsa transfer olacaktı, nasılsa herkes isterdi onu, nasılsa para veren çıkardı! Ama olmadı ve Ricardo Quaresma'nun futbolu çöl kumları arasında kayboldu!

Benzer düşüncelerim Wesley için de var!

NEYİN VAR WESLEY? Neden böylesine önemli bir futbolcuyu Avrupa'nın transfere çok ihtiyacı olan kulüpleri almaz? Neden transfer etmek istemez?

İtalya'da da İnter'deki futbolcuyu bir bakmışsınız Milan'da, bir bakmışsınız Lazio'da Roma'da görebilirsiniz. Peki ne oldu da Serie A'dan hiç kimse  transfer  için herhangi bir girişimde bulunmadı?!?

Hayat ve para nerde ne zaman bir araya geleceği pek belli olmayan iki kavram! Nasılki sırf para uğruna Etoo'nun futbolunu kaybettiysek umarım aynı durum Wesley için de geçerli olmaz!

Wesley için küçük ama Galatasaray için büyük bir adım!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder