8 Ocak 2013 Salı

25 SENE ÖNCESİ

Bir Ballon D'or'u daha geride bıraktık.

Messi'nin üst üste dördüncü kez yılın en iyi oyuncusu olması, Stoch'un yılın golüne imza atması, yılın bayan teknik direktörü olan Pia Sundhage'in ödülünü aldıktan sonra şarkı söylemesi güzel olaylardı.

Ama sanırım beni en çok duygulandıran ve düşünmeye sevk eden olaysa ödülün erkek sunucusu Ruud Gullit ve bizim zamanın bir başka önemli sembol ismi Valderrama arasındaki şakalaşmayla diyalogdu.

Gullit Valderrama'yı sahneye çağırdı, tam Valderrama anonsunu yapacakken birden Gullit  ekranda ikisinin saçlı fotoğrafını gösterip peruğu da takınca olanlar oldu!

İşte tam o anda geri döndüm o yıllara!

Ne önemliydi bir futbolcuda saç...

Aslında hala önemli hala bir imaj hali ama  bizim zamanımızda uzun saçlı olan futbolcu sanki hep daha iyi oynar gibi bir imaj vardı.

Az biraz koştu mu dalgalanırdı saçları, heyecanlanırdık ne kadar hareketli  futbolcular bu adamlar diye!!!

Özellikle 80'lerin ikinci yarısıyla birlikte başlayan bu akımda sembol isimler hala aklımda...

Mesela sadece Valderrama ya da Gullit değil, Higuita, Canigga, Schumacher gibi isimler sayesinde de hatıralarımız hep taze...

Yurt dışında böyle bir akım olurda ülkemizde olmaz mı, örneğin Türkiye'de uzun saç denince ilk aklıma Metin Tekin gelir, bir de ülkemizdeki yabancılardan Osvaldo Nartallo da saçlarıyla oynayan bir topçuydu hatıralarda!


İşte yıllar sonra gerçekleşen bir ödül töreninde 25 SENE ÖNCESİne gidip düşünebiliyor insan.

Yıl 2013 olmuş, imaj yaratıcısı olarak para  kazanan onca insan var, umarım hepsi için önemli bir ders olmuştur dün akşam!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder