17 Haziran 2011 Cuma

GERÇEK AŞK NEDİR Kİ?

Bu aralar kendime en çok sorduğum sorulardan biri haline geldi; GERÇEK AŞK NEDİR Kİ?

Etrafta dönen oyunları, kovalamacaları, ilişkileri gördükten sonra insan kendi kendiyle olduğu anda aslında ne kadar temiz kaldığını düşünüyor!

Meğerki aşkın karşılığı artık bizim bildiğimiz gibi değilmiş!

Çünkü futbolun aşkı artık paraya yenik düşmüş durumda!

Bundan yaklaşık 4 hafta önce Forlan Beşiktaş'da haberleri atılmış, kesin anlaşma imzalandı sözleri açığa çıkmışken dün gelen bir haber gündeme bomba gibi düştü.

Bir başkan düşünün sabahtan özel uçağına atlıyor ve Avrupa'nın sayılı kulüplerinden biri olan Atletico Madrid'in yarısını Galatasaray'a transfer ediyor ve bunlardan biri de Beşiktaş'a transferi söz konusu olan Diego Forlan!

Bizim zamanımızda böyle değildi aşklar...

Transfer dönemi geldiğinde kulübüne bağlıydı gençler.

Ne olacak sözleşmen dendiğinde gidilir kulüp binasında boş mukaveleye imzalar atılır tatile çıkılırdı.

Ya şimdi?

Profesyonellik adı altında futbolda dönen saçma sapan oyunlar aslında bir aşkın yok oluşu değil mi?

Bugün o ruhu kaybedenler, yarın bir gün ihtiyaçları olduğunda satılmış ruhlarını kaç paraya nasıl geri alacaklar?

O yüzden değil mi ki sonsuza kadar Metin'ler, Ali'ler, Feyyaz'lar, Cüneyt Tanman'lar, Oğuz'lar, Aykut'lar hep gerçek aşıklar olarak kalacaklar?

O yüzden değilmi ki Tanju Çolak gibi Tümer Metin gibi aşklarını paraya satanlar hep ortada kalacaklar ve kimseye yaranamayacaklar!

Dünya'nın en önemli futbolcularından Diego Forlan olsan, hadi Beşiktaş'a gelmedin 'Atletico'dan ayrılamayacağım' desen ve sonra Galatasaray'a imza atsan sayımız az da kalmış olsa bizim gibi futbolseverlerin yüzüne nasıl bakacaksın?

Kimse kusura bakmasın, yeri geldiği zaman stadlarda alkışladığım rakip futbolcuları, ya da burdan yazıp sevgimizi gösterdiğimiz usta kramponları bazen ben bile tanıyamıyorum.

Sanırım ucundan kıyısından da olsa ben 'bu işten' anlamıyorum...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder