1 Haziran 2011 Çarşamba

BEBELERE EMZİK

Ne zamandır yazmayı düşündüğüm bir türlü fırsat olmayan konuyu anlatmanın vaktidir bugün.

Bildiğiniz gibi henüz sezon sona ermişken Nuri Şahin ve Hamit Altıntop gibi milli takımımızın önemli oyuncuları devşirme Mesut'un yanına Real Madrid'e transfer oldular apar topar.

Nuri özellikle Bundesliga'ya damgasını vurmuş bir topçu olarak bu sezon büyük bir transfer yapmalıydı ama sandığımdan daha da büyüğünü patlattı ve Madrid'in yolunu tuttu. Bunu bir şekilde kabul edebilirim ama kabul edemediğim bir şey var o da Hamit'in transferi.

Özellikle devşirme Mesut'un önce Bundesliga ardından Dünya Kupası'yla gösterdiği performans ona Real'in kapılarını açarken, onun açtığı kapıdan Nuri'nin de geçmesi biraz sürpriz olsa da akla yatabiliyor.

Tam bu noktada olay Hamit'de kilitleniyor.

Milli takımın Euro 2008 başarısından sonra performansı giderek düşen ortadan kaybolan futbolcuların arasında ayakta kalan yegane isim belki de Hamit oldu.

Ancak o da bu sezonu hem sakatlıklar hem de Van Gaal'in oynatmamasıyla sadece 11 maçta ilk 11'de başlayarak kapattı.

Zaten Bayern'in yaşadığı hayal kırıklığı sezon da ortada.

İşte böyle bir Bayern'den Jose Mourınho'nun ala ala, Hamit'i alması bu sezonun en büyük transfer yanlışlarından biridir bana kalırsa.

Gözünüzü kapatın, hangi takımın başında olursanız olun, Bayern'den ilk alacağınız topçu kim olur? Hamit mi? Hiç sanmıyorum!

Ribery, Robben, Lahm, Schweinsteiger ve diğerleri dururken neden Hamit?

Nasıl bir transfer bu Jose?

Hatırlayın Jose'nin sezon içerisinde 'Mesut asosyal ve Khedira dışında kimseyle görüşmüyor' sözlerini.

İşte bu yüzden Mesut'un ve daha henüz bıyıkları yeni terlemiş Nuri'nin yanına BEBELERE EMZİK misali geçerli bir sebeple Hamit'i istedi peki ama Hamit neden bu işe ok verdi?


Aranızda şimdi ne yani Real Madrid seni isteyecek ve gitmeyecek misin diyenler olabilir!

Eğer iyi ve akıllı bir futbolcuysan gitmeyeceksin! Gerçekten futbol oynamak istiyorsan kesinlikle gitmeeyceksin!

Şöyle bir düşünün Hamit sağ kanatta Sergio Ramos'u ve yedeği Arbeloa'yı kesip orada mı oynayacak? Gago'nun bile kadroya giremediği orta sahada Lass'ı ya da Xabi Alonso'yu mu kesecek? Yoksa sağ açıkta Di Maria, Mesut gibi isimlerin formasını mı alacak?

Kısaca bence Hamit bütün sezon Madrid'de bir güzel yatacak, Mesut'la Nuri'nin gönlünü hoş tutup abilik yapacak!

Gerçi bu sezonun sonlarına doğru Camp Nou'da canlı canlı izlediğim Barcelona-Espanyol maçında sahanın en kötüsü olan Maria Callejon'u Espanyol'dan alan Jose Mourinho'yu anlamak mümkün değil ve bu yaptıkları sezon boyunca burnundan fitil fitil gelecek, benden söylemesi!

Galiba bu işi ucundan kıyısından azıcık da olsa bilmiyoruz!

Ne olurdu Hamit gelseydin Beşiktaş'a oynasaydın paşa paşa!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder