7 Nisan 2010 Çarşamba

FUTBOLU BIRAKIR MI?

Bir maç izledik ki dillere destan, bir maç izledik ki sonucu daha geçen haftadan belli( http://golcusansi.blogspot.com/2010/04/arseneal.html ), bir maç izledik ki iki futbolcu için tarihi bir gece oldu; Messi için hayatının belki de en güzel gecesi, Almunia için hayatının belki de en kötü gecesi!

Hadi biz izledik de, ya siz? Maç yerine dizi yayınlayan Star'a milyonlarca futbolsever içindeki birbirinden farklı duyguyu çok çeşitli yöntemlerle dile getirmiştir eminim!

Neyse...

Dün akşam Messi'nin yarattığı ve bütün Dünya'yı etkisi altına alan şok, hipnoz(ne derseniz deyin) hala devam ederken, benim aklımda bambaşka ve farklı biri kaldı maçtan!

Daha geçen hafta takımını belki de Şampiyonlar Ligi tarihinin en farklı mağlubiyetlerinin birinden kurtaran Almunia, başına gelecekleri tahmin edebiliyordu ama eminim ki bu kadarını beklemiyordu.

Normal goller yiyebilirsiniz, uzaktan atılan şut doksana da gitmiş olabilir, ama rakip takımdan birisi artık dalga geçer gibi size gol atıyorsa, bir seferinde üzerinizden aşırıp diğerinde bacak aranızın hiç hissetmediği duyguları yaşatıyorsa, o zaman bu mesleğe ne kadar devam edebilirsiniz?

Durum zor, durum garip...

Almunia'nın acil şekilde bir psikolojik destek alması gerekir, hele hele Arsenal'in böylesine bir şampiyonluk mücadelesinde, bir kalecinin yaşayabileceği en büyük travmayı yaşamışken.

Messi inanılmaz oynadı evet! Herkesin ondan bahsetmesi normal evet! Ama birinin çıkıpta Almunia'yı sahiplenmesi gerekir.

Arsene Wenger eğer akıllı bir adamsa, ki göreceğiz, oturup adamla dertleşmeli, sorunun kendisinde değil, beceriksiz ve korkak diğer 10 arkadaşında olduğunu oturup anlatmalı!

Böyle bir geceyi bizzat ben yaşamış olsam, kararım kesin olurdu, ama Almunia FUTBOLU BIRAKIR MI?

** National Geographic izler gibi; Messi, avına sessizce yaklaşırken
** Tek çaresiz Almunia mı?
** Almunia'nın belinin döndüğü an.
** Ve hazin son

** Ve tarihi gece...

Barcelona 4 -1 Arsenal Highlights
Yükleyen bradoliki. - En yeni ve en heyecanlı spor videolarını keÅ�fedin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder