18 Şubat 2010 Perşembe

ÜÇÜNCÜ DÜNYA ÜLKESİ

Hayatın her anı karşılaştırmalarla, sınıflandırmalarla dolu.

Zengin-fakir, güçlü-zayıf, büyük-küçük ve daha neler neler.


Sadece insanlar için de geçerli değil bu durum, ülkeler için de geçerli. G-8'ler, G-20'ler, Natolar boşuna biraraya gelmiyor.

Bu kadar ayrım yapılırken futbol bunun neresinde diye soracak olursanız, durum belki de spor olduğu için daha nazik. Takımlar başarılarına göre sınıflandırılıp sıralamalar ve torbalar buna göre belirleniyor.


Futbolumuzun 2000'li yıllarda yaptığı müthiş çıkış takdire şayan!

Tarihimizin en parlak dönemini 2000'li yıllarda yaşayan Türk futbolu bir Dünya Kupası üçüncülüğü, bir Avrupa Şampiyonası yarı finali ve bir de Uefa Kupası gördü. Mağlup edilen onca dev kulübü, atlanılan turları saymıyorum bile.


İşte belki de son on yılda futboldaki en büyük sıçramalardan birini yapan ülkenin başına Guus Hiddink geldi.


Hiddink'in kim olduğunu vs.'sini oturup anlatmayacağım ama söylenmesi gereken bir kaç önemli nokta var.
Hiddink'in son çalıştırdığı üç milli takıma bakar mısınız? 'Güney Kore, Avustralya ve Rusya'.

Yani Türk futbolunun müthiş başarılara imza atıp, elit takımlar arasına çıktığı dönemde bay Hiddink futbolun 'Üçüncü Dünya Ülkelerinde' çalışıyordu!!!


Şu anda herkes seçimden memnun, doğru kişi Hiddink diyor herkes. Bu bana havaalanlarında çılgın bir kalabalık ve medya ordusu tarafından karşılanan daha sonra gönderilmek için binbir türlü yol denenen ünlü futbolcuları çağrıştırıyor.

Kısacası Hiddink seçimini doğru bulmuyorum, hele hele yardımcı hoca olarak Oğuz Çetin seçimi tam bir felaket!

Aranızda Hiddink gittikten sonra bu milli takımın başına Oğuz geçer diyen var mı? Ya da Oğuz ileride 3 büyüklerden birinin başına geçer diyen?


Fatih Terim'i aldığı paradan dolayı yerden yere vuranlar, şimdi 2-3 kat fazla paraya Hiddink gelince gıklarını bile çıkarmıyorlar, hatta dün spor bakanı Özak 'Fatih Terim aslında az alıyordu' deme gafletinde bile bulundu!!!


Her şeyi bir kenara bırakın bence Hiddink, Fatih Terim'den büyük bir hoca değil!!!


Peki bu kadar eleştiri yaptın, çözüm nerede diyenlere; Hiddink olmasaydı, Terim zaten uygun olmadı, kim gelmeliydi?
Benim en büyük adayım Tugay Kerimoğlu'ydu...

Neden Tugay?

Türk futbolunda son yıllarda bu kadar saygı gören bir futbolcu olmadı!


Türkiye'de bile bu kadar saygı gören( Türkiye'de bile diyorum çünkü Tugay, İngiltere'de saygı görmeseydi bu ülkede çoktaaaaan yerle bir edilmişti) bir adamın sonuna kadar bu koltuğu hak ettiğini düşünüyorum.


Deneyimi yok diyenlere; 40 yaşına kadar kaptan olarak Premier League'de oynamış kaç Türk futbolcu var diye sormak, Guardıolalar, Rıjkaard'lar hangi deneyimle Barcelona'ların başına geçti demek ve bu ülkenin yeni bir teknik adam kazanmasının zamanı gelmedi mi diye sormak lazım!!!

Sadece ülke içerisinde değil, Avrupa'nın dört bir yanında bu kadar çok yetenekli ve kaliteli topçuları olan bir milletin başına Tugay gibi bir ismin geçmesi yepyeni bir vizyon yaratmazmıydı futbolumuzda? Daha mı az yankı uyandırırdı Tugay Avrupa basınında?
Neymiş Hiddink haberi Uefa ve Fifa'da manşet olmuş. Türk Milli Takımından bahsediyoruz. Bugün kim bu takımın başına geçse manşet olur!!!

Son on yılda, futbolun Üçüncü Dünya Ülkesi klasmanındaki takımını çalıştıran Hiddink için bulunmaz bir fırsat milli takımımız!


Şimdi söyleyin bana sizce 'Milli Takım' mı kazandı? Yoksa Hiddink mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder