17 Eylül 2012 Pazartesi

4 + 4 + 4

Bildiğiniz gibi bugün okullar açıldı.

Bir yandan yeni bir eğitim yılına girerken diğer taraftan da yepyeni, nurtopu gibi bir eğitim sistemimiz oldu.

Atatürk'ün 1900'lü yılların başında gösterdiği vizyonu, 2012'de aradan 100 yıl geçmesine rağmen göstermeyi beceremeyenlerle dolu ülkemizde aslında bu yeni sistemin nasıl ve nerde olması gerektiğini gösteren çok iyi bir örnek var elimizde; Atletico Madrid!

Bundan yaklaşık 3 hafta önce kendi sahasında Athletic Bilbao ile karşılaşan Madrid'in gerçek delikanlıları, Uefa Europa League Kupası'ndan sonra bir kez daha Bask bölgesini hüzne boğmuştu hem de 4 golle.

Ardından Süper Kupa için son Monaco seferini yapıp, Şampiyonlar Ligi tesadüfi şampiyonu Chelsea'yi de top göstermeden 4'lük yapıp evlerine gönderdiler.

Ve eğitimin son kısmı da dün akşam tamamlandı...

Vicente Calderon'da Rayo'yu önce 4'leyip sonra bıraktılar mevzuyu...

Uzun lafın kısası Atletico Madrid bize 4+4+4 eğitim sisteminin nasıl olmasını gösterdi, olacaksa böyle bir sistem futbolda olsaydı dedirtti...

Görünen o ki Simeone iyi eğitmiş çocukları; önümüzdeki Hapoel deplasmanı ve evdeki Valladolid maçları da 4'lüklerle dolu olursa sakın şaşırmayın.

Biz hala kendimizi eğitmeyi becermeyi bırakın, eğitim sistemimizi bulamamışken, hayatın ince detaylarında insanlar ne sistemler buluyorlar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder