7 Şubat 2012 Salı

BİR İPTE KAÇ CAMBAZ ?

Bu sayfalarda zamanında yazmıştım belediyelerin artık futbolun içinden çıkmaları gerektiğini, eğer spora kaynak ayrılacaksa bunun şehirlerin simgeleşmiş takımlarına ayrılması gerektiğini.

Melih Gökçek hala Ankaraspor'unu kurtarmanın derdindeyken, bir de üstüne Ankaragücü'nü de batırmışken hala bu ibretlik olaya rağmen parasını kendi takımına aktarmaya çalışan başkanlar var.

Bunların en önemli örneklerinin başında ise İstanbul Büyükşehir Belediye takımı geliyor.

Yıllardır futbola yaptıkları milyon dolarlık yatırımları şehre yapsalar belki bir az olsun ağzı burnu yamulmuş bu şehri düzeltebilirlerdi!

Ama yılmadılar, baskılara dayandılar(!) ve azimle taraftarı olmayan bir takım yaratıp o takımı 80bin kişilik bomboş bir stadda oynatmaya mahkum ettiler!

Bugüne kadar İstanbul B.B.'ye harcanan parayı ve bu takımın Türk sporuna yaptığı katkıyı, yani hem sportif anlamda hem de değer anlamındaki katkıyı rakamlarla açıklayabilecek bir babayiğit var mı meydanda?

İ.B.B.'nin Abdullah Avcı dışındaki kimseye bir faydası olmamıştır. Zaten onun da hangi bağlantılar sayesinde milli takımın başına iki saatlik karar verme süresinde getirildiği ortada değil mi?

Buraya kadar sanki her şey normalmiş gibi yapıp bir de geçen haftaya bir göz atalım.

Malumunuz soğuk ve kar yurdumuzu çok etkiledi geçen hafta ve hafta içinde oynanan maçlar vardı.

Bu kadar kar ve soğuktaki maçlarda durum ne oldu hatırlıyor musunuz?

Ankara'da Gençlerbirliği Gaziantep'i yendi, Ordu'da Orduspor Ankaragücü'nü yendi, Trabzonspor Avni Aker'de Bursaspor'u yendi, Samsunspor evinde Fenerbahçe'yi üçledi, Manisaspor ve Beşiktaş kendi sahalarında yenilirken, Sivasspor ve Galatasaray evlerinde berabere kaldılar.

Yani ligin 16 takımı azimle savaşıp o buz gibi havada karlı zeminlerde mücadele ettiler!!!

Bu kadar takım arasında maç yapmayan daha doğrusu yapamayan sadece iki takım vardı; İstanbul B.B. ve Karabükspor.

Türkiyenin güzide(!) stadında, İstanbul'un güzide(!) takımı, güzide(!) belediye başkanının karda kaybolması sebebiyle maçını yapamadı.

Sivas'da, Ordu'da, Ankara'da ve hatta aynı gün aynı İstanbul'da Türk Telekom Arena'da maç oynanıyor ve sadece İ.B.B.-Karabükspor maçı erteleniyorsa insan kendi kendine soruyor ne işe yarar bu adamlar diye!

Malumunuz bir de İstanbul 2012 Spor Başkenti!

Harika!

Yıl 2012 ve Avrupa'nın spor başkentinde daha o kentin belediyesinin takımı maç yapamıyor!

Sorumlu kaç kişi ki?

Ya da ortada bir ip var da, BİR İPTE KAÇ CAMBAZ?

Güzel ülkemin zavallı futbolu...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder