23 Ağustos 2011 Salı

FUCK-OFF

Yaklaşık 2 haftalık bir seyahatin ardından yurdumuza döndük!

Tam adaptasyon sıkıntılarının başladığı sıralarda yenilen öğle yemeğinde sorulan 'Play-Off' sistemi için ne diyorsun sorusuna sadece donuk bakışlarla cevap verebildim.

Konudan epey uzaktık tabi.

O kadar şeyin arasında beni futbola yakınlaştıran tek şey 'El Clasico'ydu!

Elimde son derece güzel resimler, videolar olmasına rağmen İspanya Süper Kupası'yla ilgili detayları yazmaya elim varmıyor şu an!

Çünkü farkettim ki buranın gerçeklerinden epey ayrı kalmışız, iyi de olmuş!

Zaten Federasyon seçimlerinden sonra olanlar belli.

Tam anlamıyla 'içerdekiler-dışardakiler' ya da 'iyi polis-kötü polis' oynanırken acaba nerden çıktı bu Play-Off sistemi?

Şimdi bu sistemi öne atanların ya da kamuoyuna sunanların amaçlarının ne olduğunu çözmek gerek öncelikle!

Ortalıkta dönen oyunların üzerine gidildiği bir anda, marka değerini yükseltmeye çalışan bir ligin böyle bir sistemi tartışıyor olması ne acı!

Susan konuşmayan, konuşanların konuşturulmadığı, akıllıların öne atılan saçma sapan fikirlerle yavaş yavaş aptallaştırıldığı bir ülke olmaya başladı burası!

Futbolcuların grev haklarının olmadığı, kulüplerin dingonun ahırına döndüğü, federasyonun yol geçen hanı olduğu bir ülkede yaşayınca Play-Off gibi bir sistemin sunulmasına aslında şaşmamak gerek!

Düşünsenize futbolun beşiği İngiltere, dünyanın en çok izlenen topunu oynayan İspanya, marka değeri sayesinde ayakta duran İtalya, Dünya ve Avrupa Kupalarında sürekli final oynayan Almanya bu Play-Off'u tercih etmemişken birilerinin 'Evreka' diye bağırması gerekmiyor muydu?

İşte o da dahiyane yeni başkanımız oldu; bravo!

Hasta yatağındaki Türk Futbolu'nu da ancak bir hastane sahibi iyileştirebilirdi öyle değil mi?

Hasta olacak adamın ayağına doktor geldi, o zaman gözümüz aydın, hatta Mehmet Ali Aydınlar!

Bu noktada biraz tecrübenin de konuşması lazım.

Mesela benim şu Play-Off sistemine karşı yeni bir önerim var!

Madem bu futbol sadece futbolcular ve teknik adamlarla oynanmıyor o zaman Play-Off bu işe yeterli çözüm olmaz.

Benim sistem önerim; FUCK-OFF!!!

Sistemin işleyişi çok basit, ne zamanki garip garip adamlar işin içine girmeye başlayacak futbol camiası hemen Fuck-Off diyecek.

Fuck-Off sistemi sayesinde futbola dışarıdan bulaşmaya çalışan doktorlar, hemşireler, basket topu sürenler ya da belediye inşaatçıları giremeyecek!

Sistem kendi kendini savunabildiği için politikacılar tarafından yönlendirilemeyip, bahisçiler tarafından manüpile edilemeyecek!!!

Daha temiz bir futbol için lütfen, FUCK-OFF!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder