20 Mayıs 2011 Cuma

NELER OLDU NELER

1 Mart'dan bu yana NELER OLDU NELER!

İlk olarak ' Şampi..(mi)' dediğim Milan Şampiyon oldu!

İtalya'nın en haz etmediğim takımlarının başında gelir Milan, bir de Lazio'yla pek sevişmeyiz.

O Milan, İnter'in haketmediği, Juventus'un kendi kendine boğulduğu, Napoli'nin tecrübesizliğe kurban gittiği, Roma'nın saçmaladığı bir sezonda ancak şampiyon olabilirdi.

Önümüzdeki sezonsa Juventus'un transfere 100 milyon euro ayırdığı, İnter'in hatalarından ders aldığı, Napoli'nin tecrübe kazandığı, Roma'nınsa tekrar yarışta olduğu bir ligde şimdiden söyleyebilirim; Milan seneye şampiyon olamaz!

Şampiyonlara bakacak olursak bir İngiltere klasiği olarak Manchester United'ı ve Almanya'da bir sürpriz olarak Borussia Dortmund'u gördük!

İspanya'da ise Barcelona'nın şampiyonluğuna buruk sevincimizle katıldık. Halbuki Espanyol maçında yerini aldığımız Camp Nou'da görseydik şampiyonluk turunu, daha bir coşkulu olmaz mıydı kutlamalar.

Türkiye'de şampiyon bu haftasonu belli olacakken kupanın sahibi son yıllarda podyuma sıkça çıkan Beşiktaş oldu...

Belki İ.B.B. karşısında çok iyi oynayamadılar ama buraya kadar oynadıkları futbolun karşılığı olmalıydı bu kupa. Hele hele Quaresma'nın Trabzonspor'a attığı gol bile bunu tek başına gösterebilir.



Tabi kupadan bahsetmişken yazamadığımız dönemde kupa finalinin Kayseri'ye alınmasını da eleştiremedik!

Son yıllarda Kayseri'ye peşkeş çekilen onca organizasyon ve yatırıma rağmen, halkın maçlara gitmemesi, spora ilgi göstermemesi zaten şehrin bünyesinde o kadar yatırımın durmayacağını gösteriyor...

Bütün bunların üstüne Cumhurbaşkanı'nın kendi memleketinde kupa vermesi bile ıslıklanmasını engelleyemedi!Bir de ortalıkta dönen transferler var tabii.

Hem gerçekleşenler hem de dedikodular öyle gösteriyorki bu transfer sezonu pek bir hareketli geçecek. Ama bana kalırsa şimdiden şunu söyleyebiliriz bu sezonun en büyük transferini Ünal Aysal'ı başkan yaparak Galatasaray gerçekleştirdi.

Gönül isterki günün birinde sadece Galatasaray'ın değil tüm kulüplerin başında Ünal Aysal gibi insanlar olsun.

Diğer transferle ilgili hele hele Real Madrid'in 'Almancı' sevdasıyla ilgili söyleyecek çok sözüm var!

Tabii arada gidenlere de bakmak lazım; mesela daha sezon bitmeden sözleşmesi feshedilen Nihat Kahveci gibi ya da Milan'ın Pirlo gibi efsanevi bir ismi serbest bırakması gibi.

Sadece biraz zaman lazım, yazacak çok şey var!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder