3 Şubat 2014 Pazartesi

1 YIL ARADAN SONRA!

11 Şubat 2013'de yazmışım en son, Gekas'da kalmışım.

51 hafta geçmiş son yazımın üstünden.

Aslında büyük bir hevesle başladığım noktadan uzaklaştırmış bazı şeyler beni.

Ülkenin gidişatı, futbolun kalitesizliği, taraflı medyanın uzay çağı haberleri her seferinde ellerimi geri çektirdi klavyemden.

Tüm gücümü toplayıp tekrar yazmaya başladım, bu hevesim baki kalsın yeter!

Gekas artık Konya'da, şampiyonluk hala Galatasaray'da, Beşiktaş her hafta başka bir diyarda, Fenerbahçe hala bunalımda ve Dünya futbolu her hafta daha da ilerde!!!

Bugünün bir anlam ve önemi daha var; ara transfer döneminin son günü!

Canım kulübüm Beşiktaş yine yaptı yapacağını. Her sezon olduğu gibi bu sezon da transfer piyasasında anlamsız hareketler peşinde koşuyorken garip sonuçlarla kapattı bu arayı.

Garip sonuçlar diyorum ancak bir o kadar da başarılı bir ara dönem oldu transferde. Bugünlerde sosyal medya her ne kadar Dany transferine olan tepkilerle yıkılsa da  bence çok yerinde ve doğru bir transfer oldu.

Özellikle Jermaine Jones transferi ise bir başka başarı hikayesi.

Peki taraftar klasik geyik yazarların gazına geleceğine aslında neye kızmalı?

Eğer Bilic ve Önder Özen ikilisine kızılacaksa benim için 2 önemli nokta var, bunlara cevap verilmeli ve mutlaka taraftara açıklanmalı!

Madde 1: Bundan 1 ay öncesine geri dönün. Beşiktaş Ronaldinho transferine odaklanmış ve haber beklemekteydi, arkasından ise Lodeiro transferi gündeme geldi. Yani Beşiktaş devre arasında bir AMC ve bir de FC peşindeydi. Ne hikmetse bu transferler olmadı ve birden karşımıza beğendiğim transferler Jones ve Dany çıktı. Yani 1 ay öncesinde AMC ve FC peşinde koşan Beşiktaş birden bire MC ve CB transferleri yaparak takımdaki eksik noktalarına destek sağladı.

Soru şu 1 ay öncesine göre takımda ne değişti? Takım planlaması yapanlar neye göre transfer yapmaktalar?

Esas bir şeye kızılacaksa taraftar madde 1'e kızmalı!

Madde 2: Dany transferine kızan herkese soruyorum. Sizce sezon başında Sivok, Ersan, Franco, Escude, Toraman planlamasını yapanlar Dany'yi alıyorsa, bu Dany'nin transferinin mi yanlış olduğunu gösterir yoksa sezon başı planlamasının mı?

Önder Özen ve Bilic'e güvenmeme ve başarılı olacaklarına inanmama rağmen, sezon başında takım tertibini doğru yapabilme becerisini gösterememelerini asla göz ardı edemem.

Şu anda Beşiktaş'ın kadro yapısı olarak Galatasaray ve Fenerbahçe'den  geri kalmasının sebebini de ekonomik sıkıntılar ve stat mevzusuna da bağlamak ve böyle açıklamak sığ düşüncenin bir göstergesidir.

1 YIL ARADAN SONRA yazdım. Daha da devamı gelecek, ama bir taraftan da düşünmek gerek futbolun başına ne zaman doğru planlama yapmayı bilen insanlar gelecek?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder