21 Eylül 2011 Çarşamba

KOMEDİ!

Dün akşamki maçı izlediniz mi? İzlemediyseniz bugünkü ortalıkta gezen haberleri, görüntüleri gördünüz mü?

Son yıllarda ülkede her alanda meydana gelen abuk sabuk olayların son halkasıydı dün Fenerbahçe'nin başına gelen!

Bir ülke düşünün her alanda eğitimsiz, kültürsüz, yalanın dolanın, düzenbazlığın en önünde yer alan sadece görevi maşa olmaktan ibaret insanlar tarafından yönetiliyor!

Hangi amaca neye hizmet ettikleri gayet açık olan bu insanlar ellerini kollarını sallaya sallaya futbolumuzu da ele geçirdiler!

Şike adı altındaki soruşturmanın başlamasının üzerinden neredeyse üç ay geçti.

Neden içeride olduğu belli olmayan sadece itham edilerek içeride tutulan yöneticilerin, futbolcuların yanı sıra yine sadece ithamlarla adı lekelenen kulüplerden sonra tüm futbolseverler de artık ayağa kalkmalı...

Artık bu işe bir 'dur' demenin vakti gelmedi mi?

Futbol artık sahada değil 'dingonun ahırında' oynanmaya başladı...

Futbolumuza 'play-off' sistemini getirdikten sonra ortalıkta 'evreka' diye gezinen yeni başkan ve ekibi müthiş icatlarına hız kesmeden devam ediyor.

Bu ülkede bir şeyin önüne geçmenin en kolay yolu yine her zaman olduğu gibi yasaklardan geçti.

Stadlardaki küfürün, olayların önüne geçmenin yolu yine yasaklar oldu ve bu yasakların işlemesinde bu yılın günah keçisi,laboratuar kobayı olarak görülen Fenerbahçe'nin başına patladı kabak!!!

Bir taraftar düşünün, binlerce lira para verip sevdiği takımın maçları için kombine satın alıyor, daha sezon başlamadan henüz suçu kanıtlanmamış takımını federasyon Şaampiyonlar Ligi'nden men ediyor, üstüne ilk iki maçta da takımı seyircisiz cezaya çarptırıyor, yani daha sezonun başında verdiği para buharlaşıp uçuyor.

Aynı federasyon sürpriz bir kararla bu takımın maçından önce seyircisiz oynama cezasını kaldırıyor ama kombinesi olan maça yine gidemez sadece bayanlar ve çocuklar diyor!

Birileri kombine alıp para vereyenlerin uğradığı zararı ne zaman ödeyecek?

Dünya'nın hangi ülkesinde böyle bir KOMEDİ olur deseniz, size 'Muz Cumhuriyeti'nde derim!

Ve bu komedi dün akşam bazılarınızı güldürmüş olabilir ama durum gözlerden yaş getirecek kadar vahim!

Bazen içinde bulunduğumuz durumun ahval ve şeraitini düşünmeden vazifeye atılmak lazım.

Fenerbahçe'nin düşürüldüğü durum sadece sarı-lacivertlilerin değil tüm futbolseverlerin derdi olmalı.

Yarın bir gün adamın biri sahaya bir madde attığında, bir dahaki maçta o stada giremeyecek kişi bensem ve en az o adam kadar bu durumdan sorumlu tutuluyorsam bu o ülkenin ne kadar acınacak bir sisteme sahip olduğunu göstermez mi?

Kadınlar ve çocuklarla bir stadı doldurmanın marifet olduğunu zannedenler dün akşam nasıl bir kına yaktılar ?

Fenerbahçeli hanımların verdiği desteğin hakkını teslim etmekle beraber şunu sormak lazım televizyon başındaki hangi futbolsever dünkü maçı izlerken tad aldı o mücadeleden?

Futbolcuların hangisi acaba mutlu oldu dün sahada olmaktan?

Dünya'nın her yerinde stadlarda maç seyrettim böyle insanı aptal yerine koyan bir uygulama görmedim!

Dün 41.000 biletli kadın ve çocuğun bir arada bulunduğu stadda meydana gelebilecek en ufak bir aksaklıkta olacakları bir düşünsenize.

Hadi yangın, patlama gibi büyük şeyleri bir kenara bırakın, sadece stadın ışıklarının maç sırasında söndüğünü düşünün. O karanlıkta yaşanacakları bir düşünün!!!

Hadi diyelimki stadda bir aksaklık olmadı, olaysızca sonuçlandı maç ve kadınlar çocuklarıyla evlerinin yolunu tuttular ama bir ülke düşünün televizyonda saat 21:30 olduğunda haydi çocuklar uykuya diye bas bas bağırmakta ama aynı ülke saat 22:00'da biten bir maçtan dönüp büyük ihtimalle 23:00'da evinde olup 24:00 gibi uyuyacak çocuklar var diye böbürlenmekte.

Sporda, sanatta, ekonomide, siyasette, kültürde kısaca her şey de bir garip coğrafya oldu burası...

Anlamıyorum bu ülkeyi galiba büyük gerikafalıyım, sanırım ya iyice kabuğuma çekileceğim ya da yine gideceğim buralardan...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder