11 Temmuz 2011 Pazartesi

COLIN KAZMA KAZIM RICHARDS!

Tarihler 2007 yılının Mayıs ayını gösterirken gurbetçi avını sürekli Almanya'da devam ettiren medyamızda birden bire bir ada futbolcusunun ismi ön plana çıkmaya başladı!

O günlerde özellikle Beşiktaş'a pazarlanmaya çalışılan babası İngiliz, annesi Türk olan Sheffield United'lı Colin Kazım Richards(o zamanki adıyla) kısa bir süre içerisinde Fenerbahçe formasını giydi.

Hem İngiltere'de oynuyorsun, hem Fenerbahçe'ye transfer oluyorsun, hem de yarı Türksün o zaman neden milli takım forması giymiyorsun dediler ve giydirdiler herkese nasip olmayacak formayı, tıpkı Brezilya'nın bilmem ne köyünden buralara getirilip benzin istasyonu reklamlarında milli marş söyletilen Aurelio(cuma) gibi!

Gerçi bir yandan avantajı da vardı keratanın, hani isminde bir Kazım vardı ya onu sonuna kadar kullandı işte!

Kullansın aferin ona ama bir dakika!

Geçen gün Avusturya'da kamp yapan Galatasaray'ın antremanından hemen sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlıyordu MR. Richards hem de tercümanıyla!

Hadi diyelim yıllarca adada yetiştin büyüdün, annen sana bir kelime Türkçe öğretmedi mi?

Hadi diyelim annen öğretmedi, Türk Milli Takımı forması giyen bir futbolcu olarak sen hiç mi öğrenmek istemedin?

Hadi sen öğrenmek istemedin, bir akıllı büyük hoca, yönetici çıkıpta biraz ayıp oluyor, ne var iki kelime öğrensen de demedi mi?

Zaten Fenerbahçe'den yaptığın terbiyesizlikler yüzünden kovuluyorsun, hatta belki adam olursun diye önce bir Toulouse'a sürülüyorsun bakıyorlar olmadı, uğraşmıyorlar senle, sonra şansa kadere beceriksiz yöneticiler sayesinde Galatasaray'a gidiyorsun ve buna rağmen gayet pişkin bir şekilde bu ülkede İngilizce röpörtaj veriyorsun!

Düşünüyorum bu arkadaşı milli takım formasıyla ondan sonra bir daha bir daha düşünüyorum, bir türlü ikisini bir araya getiremiyorum!

Türkiye'deki beşinci sezonuna başlayacak olan COLIN KAZMA KAZIM RICHARDS'ın hala tercümanıyla çıkıp basına İngilizce konuşmasına ve büyük basının buna tek kelime etmemesine dayanamıyorum!

Ya bazıları fazla akıllı ya biz de herhangi bir yere sürülecek akıl yok!

Aranızda onu seven varsa hemen kızmasın, Mr. Richards'a futbolcu olamazsın demedik ki, adam olamazsın dedik!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder