22 Şubat 2011 Salı

KOCA BİR KARA LEKE

Türk Futbolunda 2006 yılından beri KOCA BİR KARA LEKE var!

Ve bu koca leke giderek ülkenin futbolunu daha da kirletmeye devam ediyor.

Haftasonnunda oynanan derbi, mücadele açısından son yılların en iyi derbilerinden birisiydi ancak maçın kahramanı kimdi diye sorsam bir çok kişi belki 3 gol atan Alex, belki kritik topu kurtaran Volkan, belki kırmızı kart gören Ferrari'yi söyleyecektir!

Bu isimlerden hiç birisi bence maçın kahramanı değil, maçın tek ve gerçek bir kahramanı var, hem de kötü bir kahraman! O da Lugano!

2006 yılında Fenerbahçe forması giymeye başladığından beri sayısız vukuatı olmasına rağmen hala bu ülke de futbol oynamasına inanamadığım bir adam Lugano!

Sakız çiyneyen yıldız futbolcuların kadroya alınmadığı, yumruk atan kaptanların sözleşmelerinin feshedildiği bir ülkede, hala ahlaksız sınırlarını sınırsız hakem vizesiyle elini kolunu sallayarak geçen bu adamı, hadi yanlı basını anladım ama bu ülkenin futbolseveri nasıl hazmediyor anlayabilmiş değilim!

Pazar akşamı oynanan derbi Alex'in 3 golüyle, Almeida'nın kaçırdığı golle, Ekrem'in örümcekleri yerinden etmesiyle anılması gerekirken Ferrari'nin kırmızı kartıyla anılması acaba kimin başarısı?

Bütün bunların üstüne Ferrari'nin sözleşmesinin feshedilmesi ve Lugano'ya kimsenin sesini çıkaramaması da acı verici bir durum!

Çünkü ortada bir gerçek varki Pazar günü Beşiktaş'ın başına gelenler yarın bir gün şampiyonluk yolunda belki Bursa'nın Trabzonun, düşme yolunda Kasımpaşa'nın Konya'nın başına gelecek!

Belki Lugano başka bir takıma transfer olup dönüp aynısını Fenerbahçe'ye yapacak.

Sorunu kökten çözmek Ferrari yerine gerçekten gönderilmesi gereken Lugano'yu göndermek gerekmez mi?

Kimin ne mal olduğunu zaten herkes biliyor, kimse çıkıp da savunma yapmaya kalkışmasın ve aşağıdaki en yakın tarihli görüntüleri açıklamalarıyla izlesin!

Fenerbahçe'nin attığı ilk gole bakar mısınız? Özellikle 20. saniyedeki yani Fenerbahçe'nin ilk golünde Lugano'nun Ferrari'ye attığı değil koyduğu tokada!

Aslında golün iptali ve kırmızı kartın sahibi o kadar net ki! Ve daha dakika 5!

Ve kırmızı kart pozisyonu...

Lugano ve Ferrari hava topuna çıkarlar, kahrmanımız Lugano tam o sırada sağ ayağıyla tekmeyi Ferrari'ye sallar! Gerisi malum!

Hakem görseydi naralarıyla geri dönecekler hiç zahmet etmesinler.


Futbolu futbol gibi yani adam gibi izlemedikten sonra ne keyfi kalıyor, ne seyri!

3 yorum:

  1. BJK iyi takım değil , başkan hoca yaramaz , kaliteli türk oyuncu yok demek bu kadar mı zor ? hakemler size ne yapsın ? Dinamo 4 Fener 4 , karabük ,ibb , ank.gücü , kiev den bi 4 yedikten sonra sırada kim var ? aaa pardon Trabzonspor var :-) .

    YanıtlaSil
  2. onu söylemiştik zaten :)

    1-4-4-2 yazımı okumanı tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  3. eyvallah ! siz trabzon u yeninde gösterin ne kadar iyi takım olduğunuzu dosta düşmana :)

    YanıtlaSil