23 Şubat 2011 Çarşamba

KAYAN YILDIZLAR

Daha sezonun sona ermesine bir çok ligde 10-15 maç arasında bir dönem varken, Avrupa'nın köklü bir çok kulübü şimdiden lige havlu atmış durumda!

Dünya yıldızlarını kadrosunda barındıran bu takımların, hayal kırıklıkları da daha şimdiden taraftarlarının yüreklerini, kendilerine para basanlarınsa ceplerini yakmış durumda.


Futbolun beşiği İngiltere'nin en çok şampiyon olan takımı Liverpool belkide uzun yıllardan beri ilk defa lige bu kadar erken havlu attı.

Şu anda ligde liderden tam 28 puan gerideler ve önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına katılamama tehlikesiyle başbaşa kalmış durumdalar. Torres'in gitmesiyle tüm yükü tek başına sırtlanan Gerard bakalım bunu ne kadar taşıyabilecek.


İtalya'nın en çok şampiyonluk yaşamış takımı Juventus da daha şimdiden taraftarlarına isyan bayranığını açtırdı.

Ligde aldıkları istikrarsız sonuçlar Milan'ın tam 14 puan gerisinde kalmalarına sebep oldu, şampiyonluk şanslarıysa neredeyse bitti!


Juventus gibi İtalya'nın bu sezonki bir başka hayal kırıklığı yaratn takımı Roma ise teknik direktörü Ranieri'ye ancak liderin 16 puan gerisine düştükleri bu haftaya kadar dayanabildi!


Almanya'da ise her sene ligi domine etmesine alışık olduğumuz Bayern Münih'se liderin tam 13 puan gerisinde!

Sadece Bayern değil, sendromun daha ağırını yaşayan Van Nistelrooy'lu Hamburg yediği 19, Raul'lu Schalke'yse yediği 26 puanlık farkla tam bir şokta!


İspanya'nın en köklü kulüplerinden olan Atletico Madrid'in durumu da pek iç açıcı değil.

Her yıl yaşanılan Barcelona-Real Madrid çekişmesi devam ederken, değil Şampiyonlar Ligi, Uefa'ya bile gitmesi çok zor olan Atletico şu an liderin tam 22 puan gerisinde.


Önümüzdeki yıl Avrupa'da büyük ihtimalle göremeyeceğimiz, bu sezonun bir başka hayal kırıklığı yaratan takımı ise Fransa'dan Bordeaux! Onlar da 14 puanlık farkla liderden çok düşme potasına daha yakınlar!

Bütün bunlarla birlikte ülkemizde de en büyük hayal kırıklığı bunca transfere ve yıldıza rağmen liderden tam 18 puan gerisinde kalan Beşiktaş ve üç büyükden bir diğeri olan Galatasaray oldu!

Galatasaray ve Beşiktaş'dan birini önümüzdeki sezon Avrupa'da kesinlikle izleyemeyeceğimiz ortada!


Kadrolarda Ribery'ler Robben'ler, Gerard'lar Del Piero'lar, Quaresma'lar Guti'ler olsa da bazen işler istediğiniz gibi gitmeyebiliyor.


Olansa KAYAN YILDIZLARa oluyor!


1 yorum:

  1. kayan yildizlar derken ibrahim uzulmez'den bahsetmemissin ama ya!

    YanıtlaSil